Новости

Zoran Lazić novi predsjednik
Osnovnog suda u Derventi

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je juče Zorana Lazića za novog predsjednika Osnovnog suda u Derventi, a funkciju glavnog tužioca Javnog tužilaštva Republike Srpske obavljaće Željka Radović.
Kako je saopšteno iz VSTS-a pri donošenju odluke o imenovanju u obzir su uzeti kriterijumi poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti za nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljanje dužnosti, odnosa sa kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda, te iskustva na rukovodećim poslovima.
U saopštenju se navodi da VSTS pri imenovanju primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova.
Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 17. jula.

Related posts

Влада дефинисала ко може
добити помоћ за гријање

Derventski List

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

Чардак мрља на лицу правде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: